Cathrine Gilje
 
  HOME WORK REVIEWS NEWS CV LINKS CONTACT  
 
 
 
 
Links - referanser
 

Tre vidt forskellige kunstnere

Galleri Gann er for tiden et hus sprengfullt av kunst. Tre ganske ulike kunstnere viser sine arbeider og sine ideer her, og de spenner fra det hyperestetiske landskapet i hovedsalen til den krasse samfunnskritikken nede i kjelleren.
www.gallerigann.no LES MER
 

Tegner barndom uten ansikt

Cathrine Gilje og en konstellasjon med mennesker fra hennes egen barndom, men uten fjes. Cathrine Gilje hadde friår som kunstner og jobbet i barnehage. Så kom telefonen fra Galleri Gann.
www.aftenbladet.no LES MER
 

Reilstad

Jan Inge Reilstad er forfatter og kritiker bosatt i Stavanger-regionen. Han skriver bokomtaler, artikler og essays i tidsskrifter, nettmagasin og årbøker. Mandag 31. mai 2010 besøkte han Cathrine Gilje’s kunstprosjekt i det gamle sykehuset i Sandnes og skrev; Katalogtekst: “Pictopedisk verksted á la Gilje”.
www.reilstad.com LES MER
 

Rogaland Kunstsenter

Rogaland kunstsenter er en selvstendig stiftelse som er eid av kunstnere og kunsthåndverkere i Bildende Kunstneres Forening -Rogaland (BKF-R) og Norske Kunsthåndverkere avdeling Vestnorge, Rogaland (NKVN-R).
www.rogalandkunstsenter.no LES MER
 

Tegnerforbundet

Tegnerforbundet ble stiftet i 1916 og er den eldste av alle billedkunstorganisasjonene. Forbundet ble startet av en gruppe tegnere som ville etablere en interesseorganisasjon for tegnere og tegnekunst. I 1982 ble Tegnerforbundet medlem av Norske Billedkunstnere (NBK). I dag (mars 09) har forbundet 429 medlemmer bestående av profesjonelle kunstnere med felles faglige, økonomiske og kunstneriske interesser, som Tegnerforbundet søker å ivareta.
www.tegnerforbundet.no LES MER
 

Sandnes Kunstforening

Bilder fra utstillinger, omtale og generell informasjon om kunstforeningen.
www.sandneskunst.no LES MER
 

Stasjon K

Stasjon - K er den gamle brannstasjonen i Sandnes, der 14 kunstnere arbeider med forskjellige uttrykk innen kunsthåndverk og billedkunst. I tilknytning til kunstnernes studios og atelier er også verksted for håndverks- oppdrag.
www.stasjon-k.com LES MER
 

Kunstkritikk

Offisiell portal til norsk kunstkritikk på Internett. Med kritikk, anmeldelser, leder, kommentarer, weblogg, debatt, essays.
www.kunstkritikk.no LES MER
 

Aftenbladet.no

Gjennom stor frihet i bruken av virkemidler undersøker de fem kvinnelige kunstnerne muligheter og begrensninger innen spesifikke medier som maleri og tegning, samtidig som de lukker denne nysgjerrige åpenheten om underlige gåter, dels eventyraktige, dels absurde. De stiller ut sammen i Rogaland Kunstsenter, men skaper ingen helhetlig utstillingsopplevelse - i stedet gir de oss ganske ulike innfallsvinkler til bildet som meningsbærende medium.
www.aftenbladet.no LES MER
 
 
Tema
Bevegelse i Rommet
Indre og Ytre Bevegelser
Øvelser - en Installasjon
Mysteries and Manners
Perfekt Defekt x 999
Spire
Boken om Indre Øvelser
Insekter
Sykehuset
Celler og Kromosomer
 
 
 
Home | Work | Reviews | News | CV | Links | Contact